Sataya Reef (Egypte) dag 6
15 september 2026 - Marsa Alam, Egypte
Soms was ik al wakker voordat de wekker ging. Dan genoot ik even van de rust, de opkomende zon en het uitzicht over zee.
Ook deze ochtend zagen we de dolfijnen al vroeg langs de boot zwemmen. Niet veel later klonk de bel en gingen we weer het water op.
De groep dolfijnen was vandaag veel groter dan de dag ervoor. Overal om ons heen zagen we ze zwemmen. Onder ons, naast ons en soms zelfs tussen ons in. Het voelde alsof we onderdeel waren van hun wereld.
Tijdens deze snorkelsessies zagen we niet alleen spinnerdolfijnen, maar ook een aantal tuimelaars. Het was prachtig om hun gedrag te observeren.
Na het ontbijt volgden nog meerdere snorkelrondes. Tussen de sessies door werd er gelachen, bijgepraat en genoten van het samenzijn. De sfeer aan boord werd steeds hechter.
Later op de dag mocht ik zelfs een stukje met de zodiac varen. Dat was natuurlijk extra gaaf. Inmiddels voelde de groep als één grote familie en hadden we veel nieuwe vrienden gemaakt.
In de avond gingen we met een klein groepje nacht-snorkelen. In het donker zagen we compleet andere vissen dan overdag. We spotten onder andere een koraalduivel, een kogelvis en allerlei andere bijzondere vissen.
Ook maakten we kennis met een soort zeevonk. Wanneer we met onze handen door het water bewogen, ontstonden kleine lichtpuntjes. Een magisch gezicht.
Moe maar voldaan schoven we daarna aan voor het diner.